Yhdistys tekee ehkäisevää päihdetyötä kouluissa ja netissä. EOPH toimii irc-galleriassa ja habossa. Yhdistys tuottaa myös viihteellisiä asiasivuja, joiden tehtävänä on tukea yhdistyksen muuta nuorille suunnattua toimintaa.

Yksikkö toteuttaa yhteistyössä A-klinikkasäätiön ja Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa Mobiilivinkkiä, joka on terveysneuvontaan suunnattu tekstiviestipalvelu.

Lisäksi on myös Varikkotiimi, joka on vapaaehtoisista 13 - 18 -vuotiasta nuorista ja Elämä on parasta huumetta ry:n työntekijöistä koostuva ryhmä. Se suunnittelee yhdistykselle uusia toimintoja ja virikkeitä.

 

MIELIPITEITÄ YHDISTYKSESTÄ:

Elämä on parasta huumetta ry:n nettisivut ovat puutteelliset ja ulkoasultaan tylsät. Sivustosta ei saa selvää, kenelle ne ovat tarkoitettu. Yhdistyksen perustiedot uupuvat ja toiminnasta ei ole kerrottu juuri mitään. Linkkilista on epäselvä, eikä haluamia ja tarvitsemia tietoja löytynyt. Toivoisimme, että sivuja kehitettäisiin PALJON. Emme myöskään saaneet sivustolta selvää, missä kaikkialla sivustoilla EOPH:lla on toimintaa. Onneksi on google. <3

 

TOIMINTA IRC-GALLERIASSA

Pääsääntöisesti EOPH-yhteisössä pidetään ohjaajien johdolla chatteja kerran kuussa. Chateissa lisänä on kilpailuja ja kyselyitä.

Sivuilla käydessämme huomasimme, että monet yhteisön ylläpitäjistä eivät ole kirjautuneet galleriaan lähes vuoteen. Kertooko tämä jotain toiminnasta? Yhteisön ylläpitäjät eivät ole kommenteista päätellen aktiivisia keskustelemaan. Yhteisön keski-ikä on 17,7 vuotta, mutta kuitenkin suurin osa sivuston kommentoijista on yli parikymppisiä. Saimme yhteisöstä kuva, että keskustelut ja chatti ovat vain mielipiteiden vaihtoa ja kasvatuksellinen ote puuttuu kokonaan.

 

TOIMINTA HABOSSA

Habossa toimii Elämä on parasta huumetta – bussi, jossa voi keskustella ohjaajien kanssa mieltä askarruttavista asioista. Keskustelun aihe valitaan äänestämällä. Habbolainen voi vierailla bussissa kerran päivässä noin puolen tunnin ajan, yleensä jonotusaika on pitkä. Habosta löytyy yhdistyksestä enemmän tietoa, kuin virallisilta yhdistyksen sivuilta tai irc-galleriasta. Emme päässeet teknisien ongelmien vuoksi bussiin tarkkailemaan toimintaa. 

 

http://www.elamaonparastahuumetta.fi/

www.hubu.fi

www.irc-galleria.net/channel.php

www.habbo.fi

 

-Anu, Noora ja Heli